Haideti sa sustinem proiectul muzical ”Alchimie” al artistului Marius Matache

Dacă HOINAR prin Piața Matache a fost pentru Marius Matache bacalaureatul, examenul de maturitate, Alchimie va fi lucrarea de licență. De aceea, a ales să lucreze cu profesioniști, cu oameni de numele cărora se leagă proiecte muzicale de calitate, cel mai important dintre ei fiind Victor Panfilov, producătorul muzical al albumului, care a contribuit la albumele unor muzicieni ca Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș sau byron.

Albumul în sine va fi o surpriză chiar și pentru cei care il cunosc, mai ales din punctul de vedere al sound-ului. Este o poveste cu 11 capitole, care se deschide La un han și se încheie pe linia ferată, cu trenul care pleacă, dar lasă deschisă povestea pentru o continuare, cu două piese cu ploaie, cu două piese lirice, toate situate diametral opus față de piesa centrală, Alchimistul.

Obiectivele albumului Alchimie

Dincolo de miza personală, de a face un album mai bun ca primul, de a face un album care să placă oamenilor și prin care să câștige public nou, Marius Matache are „nebunia” de a demonstra că folkul poate mișca din nou mase, că poate fi mai mult decât un om și o chitară, că poate fi vizibil. Pornind de la experiența primului album  și de la echipa formidabilă pe care o are alături pentru acest proiect , are speranța că va reuși să îsi îndeplineasca visul de a face din Alchimie un produs muzical la cele mai ridicate standarde.

Pentru a pune în aplicare acest plan, are nevoie de sprijinul oamenilor care cred în muzica de calitate, în muzicienii independenți ce vor să „rupă normele”, pentru că oricât de tare visezi și oricât de mult il sprijina prietenii, un produs artistic de calitate e condiționat de bugete importante.

Cum vor fi cheltuiți banii?

Banii vor fi folosiți pentru multiplicarea discurilor, holograme, pentru evenimentele de lansare (să duci un band minim în turneu e o aventură serioasă, chiriile sălilor de spectacole sunt uneori exorbitante, plus sonorizare, plus personalul auxiliar gen mașiniști, luminiști, plasatori etc.), bannere roll-up și spider, pentru merchandising, postări sponsorizate pe facebook, poate un videoclip, plus cheltuielile neprevăzute ce vor apărea odată cu albumul.

Deci , haideti sa ajutam un om bun cu chitara lui. Mai multe detalii gasiti aici: http://alchimie.mariusmatache.ro/

Atunci cand cantecul se ispraveste-n cuvinte, muzica e folk. Atunci cand tacerea sufletului e o isprava a muzicii, cantecul e folk. Pana acolo cuvintele doar canta si-ncanta sufletul, stergandu-se unele cu altele la gura… 

Adrian Mihai Bumb, citat despre aforism

marius matache

1 Comment

  1. Muzica folk este o muzica speciala cu texte interesante. Ma bucur sa aud de existenta acestui proiect si ca exista persoane care duc mai departe acest gen muzical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.