Coca-Cola HBC preia distribuția cafelei Lavazza

Coca-Cola HBC România, liderul pieței locale de băuturi răcoritoare, a preluat distribuția cafelei Lavazza printr-un parteneriat semnat la nivel regional cu producătorul Italian de cafea. În România, brandul Lavazza era distribuit prin intermediul companiilor Aquila (zona de retail și vending machine) și La Fântâna (zona de office și HoReCa).

”Ceea ce a determinat acest parteneriat de tip joint-venture între Lavazza și Coca-Cola HBC au fost două lucruri:  dorința partenerului nostru Lavazza de a avea un partener unic cu o acoperire geografică extinsă și de aici oportunitatea de creștere și pentru Lavazza. În ceea ce ne privește la bază a stat strategia 24/7 așa cum o numim noi, de a fi permanent lângă consumatorii și clienții noștri în toate ocaziile de consum, în toate momentele din zi în funcție de preferințe”, a declarat Dan Timotin, Director de Vânzări Coca-Cola HBC România.

Parteneriatul a fost încheiat la nivel regional, pe lângă România, Coca-Cola HBC preluând distribuția Lavazza și pe piețele din Elveția, Bulgaria, Ungaria și Grecia. Pe piața locală, Coca-Cola HBC a optat pentru o distribuție direct în rețelele internaționale de retail și în comerțul independent, iar în HoReCa și pe zona de vending, distribuția va fi realizată cu partenerii producătorului de răcoritoare.

”În ceea ce privește planurile pe care Coca-Cola HBC și le-a setat pentru această divizie, targetul este de a dubla cifra de afaceri a Lavazza în următorii 3-4 ani în România. Lavazza are un portofoliul variat de produse și, cu siguranță, în următoarea perioadă o să vedem și o extindere a gamei de produse”, a mai precizat managerul.

Fondată în 1895 la Torino, Lavazza produce și distribuie cafea în peste 90 de țări și are aproximativ 3.000 de angajați. Anul trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,34 miliarde de euro.

Coca-Cola Hellenic Bottling Company este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori de Coca-Cola la nivel mondial, cu operațiuni în 28 de țări și un volum de peste 2 miliarde de navete pe an. În România, în 2016, Coca-Cola HBC a avut vânzări de 167 de milioane de navete, în creștere cu 9% față de anul precedent. Potrivit rezultatelor financiare raportate de companie la Ministerul Finanțelor, producătorul a înregistrat anul trecut afaceri de 2,22 miliarde de lei, în creștere cu 5% față de anul precedent.

sursa: magazinulprogresiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.