Datorita clientilor Libris, Maternitatea Polizu Bucuresti a fost dotata cu ventilator performant de suport respirator.

Datorita clientilor Libris, Maternitatea Polizu din Bucuresti a fost dotat cu un ventilator performant de suport respirator, in valoare de 34.000 de euro.

O maternitate dotata cu aparatura medicala adecvata si performanta face, de multe ori, diferenta dintre moarte si viata, in cazul copiilor nascuti prematur. Dotarea precara a maternitatilor si a sectiilor de neonatologie reprezinta o problema frecventa in Romania, in conditiile in care tara noastra ramane pe primul loc din Uniunea Europeana la capitolul mortalitate infantila.

Prof. Dr. Silvia Stoicescu, sef de sectie neonatologie Maternitatea Polizu: „Copiii nascuti prematur au o vulnerabilitate crescuta si au nevoie de asistenta medicala imediata, pentru ca organismul lor nu e inca pregatit pentru provocarile mediului extern. Atunci cand medicii au la indemana aparatura medicala de calitate, cu performantele tehnicii actuale, lupta lor are sanse mult mai mari de reusita. Si pentru noi, medicii, este o drama sa fim nevoiti sa alegem pentru care nastere prematura sa refuzam internarea, stiind ca incubatoarele disponibile sunt insuficiente„.

Faptul ca o librarie online, prin cititorii sai, a reusit sa colecteze in mai putin de 3 ani, cu o medie de 3,8 lei/donatie, echivalentul a 171.734 de euro ne da speranta. Oamenii au inteles ca sta si in puterea lor sa schimbe lumea in care traim si, iata, asa am ajuns la a sasea dotare in acest parteneriat.

Le multumim celor peste 220.000 de clienti Libris care au raspuns printr-o donatie micutilor aflati in dificultate si cadrelor medicale ce se lupta pentru salvarea vietilor lor„, a spus Loredana Tudor, Marketing Manager Libris.ro.

Amalia Nastase, ambasador Salvati Copiii Romania: „Va propun un exercitiu de imaginatie: convertiti in vieti salvate aceasta investitie pe care Salvati Copiii o face in maternitati: cateva mii de copii veniti pe lume inainte de termen isi serbeaza acum al cincilea, al treilea sau primul an de viata. Si acum rasturnati imaginea si ganditi-va la copiii care au avut ghinionul de a se naste prematur intr-o maternitate care nu a avut la dispozitie un ventilator de suport respirator si un incubator pentru a-i salva. De aceea e crucial sa continuam dotarea maternitatilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.