Datorita clientilor Libris, Spitalul de Copii din Brasov a fost dotat cu aparatura de ultima generatie!

Spitalul de Copiii din Brasov a primit, cu sprijinul clientilor Libris, aparatura medicala in valoare de 24.500 de euro.

Spitalul Clinic Judetean de Copii din Brasov, unde sunt ingrijiti anual peste 900 de copii cu patologii grave, cum este insuficienta de organe, va avea la dispozitie aparatura medicala necesara, in valoare de 24.500 de euro, datorita donatiei facute de Organizatia Salvati Copiii România, cu sprijin Libris.ro, in programul de combatere a mortalitatii infantile.

Spitalul Clinic Judetean de Copii din Brasov deserveste atât judetul Brasov, cât si judetele Covasna si Harghita, iar o mare parte din aparatura medicala depaseste 30 de ani de când este folosita. Astfel, Organizatia Salvati Copiii România si Libris Brasov au decis sa sprijine efortul medicilor, prin punerea la dispozitia acestora a patru monitoare functii vitale, patru injectomate si patru pulsoximetre, de care spitalul avea nevoie.

Atunci cand avem de-a face cu patologii grave, aparatura medicala adecvata unei interventii rapide si functionale este, pur si simplu, o sansa in plus pentru salvarea acestor copii. Este crucial ca medicii sa aiba la indemâna instrumentarul care ajuta in interventia imediata si in monitorizarea functiilor vitale ale pacientilor”, a spus Dr. Maria Mitrica, Șef de sectie la Spitalul Clinic Judetean de Copii din Brasov.

In 2 ani si jumatate de la demararea acestui parteneriat, 145.000 de euro au fost donati catre Salvati Copiii România cu sprijinul a 205.000 de clienti Libris.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi asigura asistenta medicala pediatrica pentru municipiul si judetul Iasi, precum si pentru celelalte sapte judete ale Moldovei. De la inceputul anului 2016 si pana in luna septembrie a aceluiasi an, in cadrul spitalului au fost internati peste 32.000 de copii, dintre care 1.023 in sectia de Terapie Intensiva Pediatrica.

Fiecare dotare pe care o realizam in acest parteneriat cu Salvati Copiii este o bucurie pe noi, cei de la Libris, dar şi o lectie de viata pe care ne-o dau, luna de luna, clientii noştri. Am inteles, cu totii, ca este important sa credem ca sta şi in puterea noastra sa facem mai buna şi mai frumoasa lumea in care traim, dar şi actionam ca atare! Peste 200.000 de clienti Libris au avut incredere in proiectul propus de noi, in Libris şi in Salvati Copiii şi, datorita lor, mii de copii aflati in dificultate au o şansa in plus la viata. Faptul ca am reuşit, o librarie online şi oamenii care cred in ea, sa colectam 145.000 de euro cu care sa dotam unitati medicale importante din România ne da speranta„, a declarat Laura Țeposu, Director Dezvoltare Libris.

Cei care doresc sa sustina demersul Organizatiei Salvati Copiii de reducere a mortalitatii infantile in Romania se pot alatura campaniei sustinute pe Libris.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.