De citit : Cel mai bogat om din babilon – George Clason

Decât să înduri sărăcia mai bine îi găsești un leac”.

Acest citat se găsește pe prima pagină a cărții lui George S. Clason „Cel mai bogat om din Babilon”. Când l-am văzut, mi-am spus că trebuie să fie o carte interesantă. Și așa și este. Cred că am citit-o într-o zi. N-am vrut să o las deloc din mână până nu am terminat-o.
Cartea cuprinde principii universal valabile legate de bani și despre gestionarea banilor. Principiile sunt explicate prin parabole simpatice, din care poți să tragi învățături ce îți vor schimba viața. Mie îmi place în special, pentru că se referă și la contabilitate și impactul ei în viața de zi cu zi.
Una din parabole se referă la 7 leacuri împotriva sărăciei:
1)  Începeți să vă umpleți punga cu aur
2)  Controlați-vă cheltuielile
3)  Înmulțiți-vă aurul pus deoparte
4) Aveți grijă să nu vă pierdeți comorile
5) Transformați-vă căminul într-o investiție profitabilă
6) Asigurați-vă un venit pentru viitor
7) Perfecționați-vă talentul de a câștiga
La primele două leacuri puteți să lucrați chiar de azi.
Într-o altă parabolă aflăm despre cele 5 reguli ale aurului:
1. Aurul se revarsă cu dărnicie asupra celui care pune deoparte nu mai puţin de o zecime din câştigul său pentru a crea o avere considerabilă nu numai pentru viitorul său, dar şi pentru cel al familiei sale.
2. Aurul lucrează cu sârg în folosul stăpânului său înţelept, care ştie cum să-l administreze într-un mod profitabil, astfel încât acesta se înmulţeşte precum se înmulţesc animalele pe câmpii
.
3. Aurul cere protecţia unui stăpân prevăzător care îl investeşte numai sub stricta supravechere a unor oameni înţelepţi, ce ştiu cum să-l administreze.
4. Aurul zboară printre degetele celui care îl investeşte în afaceri sau în obiective cu care nu este prea bine familiarizat sau care nu se bucură de aprobarea înţelepţilor în acest domeniu.
5. Aurul fuge din calea celui care urmează sfaturile înşelătoare ale escrocilor şi şarlatanilor sau din calea celui care îl investeşte în dorinţe nechibzuite şi aventuroase.
            “Cel mai bogat om din Babilon” este un ghid de educație financiară, plin de pilde și învățături, și dacă înțelegi ce scrie în el, și apoi aplici, ai făcut primul pas de a ieși din problemele tale cu finanțele tale.
                 Aceasta carte o poti cumpara de  pe www.libris.ro  sau daca iti este mai usor apasa pe butonul Comanda Acum iar acesta te va duce exact la carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.