Franciza 5 To Go

Lantul de cafenele 5 to go a ajuns deja la 62 de ( din care 60 in franciza si doua proprii ) unitati in principalele orase din Romania si continua expansiunea in special in sistem franciza.

Pana acum brandul 5 to go a ajuns in marile orase ale tarii, precum: Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Craiova, Pitesti, Cluj-Napoca si Iasi. Pentru expansiunea viitoare antreprenorii pariaza insa si pe centrele urbane mai mici, respectiv pe orasele care au peste 50.000 de locuitori.

Poveste „5 to go” a inceput in urma cu aproape trei ani, cand prima cafenea a fost deschisa in zona Pietei Lahovari din Capitala.

Modelul de business a fost acela de cafenea cu pret fix, respectiv orice produs costa 5 lei. Pe langa varietatile de cafea, localurile 5 to go vand si bauturi naturale, biscuti si sedvisuri.

Brandul „5 to go” s-a pozitionat pe segmentul cafelei „la pachet”, care targeteaza in mod special clientii cu venituri mici, cum ar fi liceeni si pe cei care nu au timp sa savureze o cafea, cum ar fi corporatistii.

Spatiile „5 to go” au intre 10 si cel mult 25 metri patrati, cu posibilitatea de a „adaposti” cativa clienti in interiorul cafenelelor. Reteaua de cafenele „5 to go” a obtinut in 2016 afaceri de 1,2 milioane de euro si vrea sa ajunga la 2 milioane de euro in 2017, crestere sustinuta si de o expansiune alerta.

Costuri:

Domeniu: cafenele

Expensiune: in orasele cu peste 50.000 locuitori

Investitie initiala: 15.000 – 20.000 euro

Taxa de franciza: 4.500 euro

Redeventa lunara: 4%

Contributie lunara la bugetul de marketing: 1,5%

Tip contract: franciza simpla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.