Libris va deschide luna viitoare noul depozit de carte

Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din România, va deschide la mijlocul lunii viitoare noul depozit de carte, urmare a unei investiții de trei milioane de euro. Decizia a fost luată după ce, în ultimii ani, Libris.ro și-a crescut cifra de afaceri constant, cu un ritm mediu de creștere a veniturilor de 25% pe an. Investiția permite companiei să își multiplice semnificativ capacitatea de livrare și dezvoltare a business-ului, pe o piață a cărții aflată în curs de revigorare.

Extinderea este necesară deoarece locația actuală este aproape de a-și atinge capacitatea maximă de procesare a comenzilor și se va dovedi, în scurt timp, subdimensionată față de trendul de creștere a vânzărilor pe care îl estimăm” precizează Laura Țeposu, Director de Dezvoltare și Fondator Libris.ro. Noul depozit va fi chiar lângă hub-ul deschis anul trecut de compania de curierat rapid FAN Courier, pe „drumul Coresi”.

„Suprafața noului depozit Libris va fi de 5.000 de mp, cu 200% mai mare decât cel actual, și va putea găzdui peste 3 milioane de cărți, dar și noi game pe care le dezvoltăm, precum muzică, jocuri și jucării sau articole care completează experiența lecturii cum sunt ceaiurile, instrumentele de scris, cadourile”, adaugă Laura Țeposu.

Libris a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 31.2 milioane de lei (aproximativ 6,7 milioane de euro), în creștere cu 14% față de anul anterior. Valoarea medie a unei comenzi plasate pe Libris.ro a crescut anul trecut cu 20% față de 2016, până la pragul de 70 lei. Cele mai vândute categorii de produse au fost Beletristică, Dezvoltare personală și Cărți pentru copii. Categoria cu cea mai mare creștere față de 2016 a fost Jocuri, unde creșterea a fost de 92%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.