Va ofer un Bilet la GPeC SUMMIT 14 – 15 Noiembrie 2017

Later edit: Deoarece am fost în impas ( mi-au plăcut trei raspunsuri) , a trebuit să apelez la bunii mei prieteni de la GPeC și am hotărât împreună că George Dobritoiu a dat cel mai complex răspuns. Ținând cont de acestea George este fericitul posesor al invitației la GPeC SUMMIT. 

Felicitari! 

Salutare tuturor,

Iată că se apropie cu pași repezi GPeC SUMMIT 14 – 15 Noiembrie , eveniment despre care am scris aici și aici. Cu această ocazie ofer unuia dintre voi o invitație tip 2 Day Pass la cel mai important eveniment din industria comerțului online. Sunt sigur că deja știi cine sunt invitații acestui Summit ;).

Ca să câștigi această invitație trebuie să răspunzi la întrebarea: Care crezi că vor fi tendințele comerțului electronic în 2018?

Cel mai fain răspuns (din punctul meu de vedere) va fi ales câștigător în data de 09.11.2017.

Succes!

8 Comments

 1. Noile tendinte cred ca vor fi in mare parte la fel ca in 2017. Se doreste plata electronica, ceeace nu este tocmai rau. Zilele trecute am mers cu o masina Taxify, iar plata se face doar online, la sfarsitul cursei, deoerece contului pe aplicatie ii este asimilat cardul tau. Mie mi-a convenit. Nu ai teama ca ramai fara cash si ca nu mai ai cu ce sa te intorci acasa, noaptea.

 2. Renuntarea definitiva la Cash 🙂 Cometrul eletronic reprezinta viitorul.

 3. Din punctul de vedere al magazinului online se va accentua:
  -analiza datelor culese de la client;
  -personalizarea mai mare a serviciilor pentru client;
  -se va accentua conexiunea dintre online din offline, comerciantul urmarind integrat acțiunile clientului (vezi deja Carrefour).
  Din punctul de vedere al clientilui:
  -va creste accentul pe mobile;
  -va creste pretenția asupra calității siteurilor.

 4. 2018 sigur nu va produce produceri semnificative din punct de vedere al modalitatilor de plata. COD va ramane la putere si in 2018.
  De la an la an se vede cresterea ponderii comenzilor din mediul rural, si aici plata cu cardul este deficitara.
  In 2018 se va accentua fenomenul de dropshiping si pe piata din Romania.
  O alta schimbare va fi aparitia de marketplace-uri la nivel de platforma in locul comparatoarelor de preturi. Evomag, CEL, Elefant sunt cele mai asteptate magazine ce se pregatesc sa-si faca intrarea pe aceasta piata.
  Din pacate se va accentua criza curierilor datorita lipsei de personal concomitent cu cresterea volumelor.
  In 2018 se asteapta ascutirea luptei in mediul online a hypermarketurilor – Carrefour, Auchan, Cora si MegaImage.
  Sigur in 2018, Anaf-ul va incepe controlarea firmelor de curierat pentru a urmarii persoanele fizice ce fac volume prin vanzari pe FB si olx etc, iar cei de la Protectia Datelor isi vor face simtita prezenta odata cu schimbarea legilor de protectie datelor personale.
  Aici ma opresc. pentru mai multe detalii astept sa ma chemi la un interviu 🙂

  • Pacat ca sunt din Brasov, altfel erai chemat la un interviu 🙂

  • Felicitari! Tocmai ai castigat invitatia!

 5. Cred ca anul 2018 va fi unul sub marca AI. Deja testata pe piata, sub forma de chatbot si nu numai, tehnologia cognitiva prinde din ce in ce mai mult teren. Avem exemplul Watson de la IBM care este capabil acum sa interpreteze Big Data si profilele consumatorilor, incat sa poata personaliza ofertele si e-commerce-ul in general. Cred ca anul urmator va fi marcat de un customer journey si customer experience mult mai bine aplicat, mai aproape de nevoile reale ale consumatorilor, pentru ca vor fi din ce in ce mai bine cunoscute.

 6. Lasand la o parte, Big Data si Analytics ( ce vor deveni din ce in ce mai precise), exploatarea micro-momentelor ( lucru reusit doar de brandurile cele mai iscusite), machine learning, automation, consider ca un impact major in 2018 il va avea explozia de pret @ influencer marketing.
  Influencerii inca cer mult, mult prea putin pentru ceea ce ofera ( in mare parte), iar cand vor realiza ca 1 lead generat de ei produce $200 clientului, iar ei au cerut doar $10, vor ajunge sa ceara si $150, pentru ca.. de ce nu? Si au perfecta dreptate, sunt mult underpriced si tot ce putem face este sa transformam parte din audienta lor in audienta noastra, prin fel si fel de metode ( colectam adrese de mail, numere de telefon, etc). Mark my words 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.