WhatsApp iti ofera posibilitatea de a sterge mesajele nedorite

WatshApp adaugă funcţie pentru ştergerea şi revocarea mesajelor trimise, cu anumite restricţii.

Aflată la fază de testare, opţiunea pentru retragerea mesajelor deja trimise va fi disponibilă atât pentru conversaţiile individuale, cât şi discuţii de tip group chat purtate cu mai mulţi utilizatori.

Pentru a revoca un mesaj trimis din greşeală procedăm la fel ca atunci când dorim să ştergem un mesaj din propriul fir de discuţie, numai că în loc de opţiunea „delete” bifăm „delete for everyone”.

Pentru ca revocarea mesajelor să funcţioneze este necesar ca toţi participanţii la conversaţie să aibă instalată versiunea actualizată a aplicaţiei, disponibilă începând cu această săptămână. Astfel, după fiecare solicitare este emis un mesaj de confirmare, informând dacă ştergerea mesajului a reuşit pentru toate dispozitivele.

Ștergerea mesajelor pentru toată lumea vă oferă posibilitatea de a șterge anumite mesaje pe care le-ați trimis fie într-un grup sau o conversație individuală. Acest lucru este foarte util în cazul în care ați trimis un mesaj într-o conversație în care nu ați dorit sau mesajul respectiv conține o greșeală de ortografie.

Mesajele pe care le-ați șters pentru toată lumea vor fi afișate ca „Acest mesaj a fost șters” pentru destinatarii mesajului respectiv (*). În cazul în care vedeți același mesaj „Acest mesaj a fost șters” într-o conversație, este probabil ca expeditorul să fi șters mesajul pentru toată lumea.

Puteți șterge mesajele pentru toată lumea într-o perioadă de timp de maxim 7 minute de la momentul în care mesajul a fost trimis. De îndată ce cele 7 minute au trecut, nu mai există nicio posiblitate de a șterge mesajele pentru toată lumea. Pentru a șterge mesajele pentru toată lumea:

  1. Deschideți WhatsApp și accesați conversația care conține mesajul pe care doriți să îl ștergeți.
  2. Apăsați și mențineți apăsat pe mesaj > selectați Ștergere din meniu. De asemenea, puteți selecta mai multe mesaje care vor putea fi șterse în același timp.
  3. Apăsați Ștergeți  > Șterge pentru toată lumea

Notă:

  • Pentru ca mesajele să fie șterse cu succes pentru toată lumea, atât dvs. cât și destinatarul trebuie să utilizați ultima versiune disponibilă pentru Android, iPhone sau Windows Phone.
  • (*) În cazul în care dvs. sau destinatarul nu folosiți ultima versiune disponibilă pentru WhatsApp pentru Android, iPhone sau Windows Phone, această opțiune nu va funcționa.
  • Destinatarii pot vedea mesajele înainte ca acestea să fie șterse sau pot observa că acest proces nu a fost efectuat corect.
  • Nu veți fi informat dacă acest proces de ștergere pentru toată lumea nu s-a realizat.

Mai multe puteți citi aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *